Verkiezingen VS: debat nr. 3

Gisteravond vond het laatste verkiezingsdebat plaats. Nu weer tussen de twee hoofdrolspelers: Barack Obama en Mitt Romney. Het debat ging specifiek over buitenlands beleid, ofwel over de vraag hoeveel oorlog precies goed is voor een land als de VS. Want laten we wel zijn: de Democraten en Republikeinen zijn tegenwoordig respectievelijk de oorlogspartij en de nog-meer-oorlogspartij. Hoe dan ook, Obama won dit debat dik. De Amerikaanse nieuwszenders CBS en CNN hadden allebei een panel van een paar honderd undecided voters die het optreden van de kandidaten moesten beoordelen. Dit was de uitslag:

CBS: Obama 52% – Romney 23%
CNN: Obama 48% – Romney 40%

Obama kwam vooral goed uit de hoek nadat Romney had geklaagd dat het Amerikaanse leger nu kleiner is dan het was in 1917 en dat marine ook nog eens minder schepen heeft dan toen. Hij reageerde als volgt:

Uiteraard werd ‘horses and bayonets’ subiet een meme.

Gaat dit allemaal nog wat uitmaken? Het is te vroeg om te zeggen. Het is in ieder geval zeker dat rechts Amerika anders reageert op een slecht optreden van hun kandidaat dan die vermaledijde linkse liberals. Al te veel geween en knersing der tanden zal er dus wel niet komen. Bij Fox News weten ze bijvoorbeeld wel hoe ze de black guy in the White House op zijn plaats moeten zetten. Presentator Sean Hannity probeerde het hiermee:

Some of our troops rode horses in Afghanistan and the Marines still carry bayonets. Maybe someone should tell the President how the military actually works.

Als je maar hard genoeg wil geloven dat Romney de betere kandidaat is, dan doe je dat dus ook…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s