Doe je ogen dicht en denk aan Jezus

En jawel: we hebben er weer een. Richard Mourdock is de volgende Republikein die meent dat abortus ook in geval van verkrachting verboden moet zijn. Zijn reden?

[…] life is that gift from God. And even when life begins in that horrible situation of rape, […] it is something that God intended to happen.

Dat er meerdere Republikeinen zijn, waaronder vicepresidentskandidaat Paul Ryan, die verkrachtingsslachtoffers maar wat graag het kind van hun verkrachter zien baren wisten we natuurlijk al.

Niettemin kan het niet genoeg worden benadrukt dat deze opvatting onder Republikeinen inmiddels niet langer een obscuur minderheidsstandpunt is. Het volledig uitbannen van abortus, zelfs in gevallen van verkrachting of incest, is bijvoorbeeld stevig verankerd in het Republikeinse partijprogramma. Daarnaast zijn er dit verkiezingsjaar inmiddels al tientallen Republikeinse kandidaten die dit standpunt ook op persoonlijke titel expliciet hebben onderschreven.

Aan de positie van zwangere verkrachtingsslachtoffers wordt vervolgens weinig aandacht besteed. Hun moeilijkheden worden stelselmatig weggewuifd met het argument dat de zwangerschap ‘de wil van God’ is. Kortom: niet zeuren, maar baren! Want zelfs van de meest ongewenste zwangerschappen – bijvoorbeeld als je dertien bent en zwanger van je eigen vader – valt best nog iets moois te maken, toch?

Oh ja, en met die korte rokjes en zo vraag je er natuurlijk ook gewoon om.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s