Maar zijn bedoelingen waren zuiver

Uit een bericht op Nu.nl:

Zoals de PvdA en de VVD hem nu willen invoeren komt de inkomensafhankelijke zorgpremie niet door de Eerste Kamer. SP-leider Emile Roemer en CDA-leider Sybrand van Haersma Buma kondigden zondag in Buitenhof aan dat hun partijen tegen zullen stemmen.

Van het CDA is dit verzet nog wel te begrijpen, maar van de SP?

Roemer motiveert zijn bezwaren als volgt:

SP-leider Roemer is voorstander van een inkomensafhankelijke zorgpremie, maar hij wil het voorstel alleen steunen als het plafond dat op zeventigduizend euro is gesteld wordt geschrapt. Anders zou de last onevenredig zwaar liggen op de middeninkomens.

Op zichzelf is dit bezwaar nog wel te begrijpen. Maar wat is het alternatief? Simpel: een inkomensonafhankelijke zorgpremie. Want laten we wel zijn: de VVD had de inkomensafhankelijke zorgpremie natuurlijk liever niet gehad, het CDA is mordicus tegen en D66 zal heus ook niet staan te juichen.

Met andere woorden, Roemer is bereid de inkomensafhankelijke zorgpremie een stille dood te laten sterven, omdat een heel haalbaar voorstel in die richting onvoldoende perfect zou zijn. Alsof van dit soort oppositievoeren ooit iemand beter is geworden – behalve de oppositie zelf, natuurlijk.

Zie ook hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s