Kok mag geen eten uitdelen aan daklozen

Een lokale overheid aan het werk (via):

Kok Rahal Lamlih mag niet meer in de buurt komen van daklozenopvang ’t IJ aan de Slingerweg. […] In 2011 kreeg Lamlih ook al een verbod om nog langer voedsel uit te delen aan de daklozen in Breda. Hij zou voor overlast zorgen, doordat er steeds meer mensen op af kwamen. En het gratis geven van eten staat haaks op het beleid van de gemeente. Die vindt dat daklozen er iets voor moeten doen.

Tegenwoordig zien we wel vaker dat overheden ‘overlast’ maar al te graag als generieke stok gebruiken om ongewenste activiteiten onmogelijk te maken – zelfs als de activiteit in kwestie, zoals hier overduidelijk het geval is, onmogelijk als illegaal valt te bestempelen.

Misschien nog erger is de notie dat daklozen (verslaafden, psychiatrisch patiënten, etc.) een ‘tegenprestatie’ moeten leveren om überhaupt aan eten te komen. Anders blijven ze lui, natuurlijk. Wie niet werkt, zal ook niet eten, etc.

Het zal geen verrassing zijn dat onze neoliberale vrienden van de VVD de grootste partij zijn in de gemeenteraad van Breda. Het college van B&W bestaat uit een coalitie van VVD, CDA en GroenLinks.

Gaat lekker GroenLinks!

Advertenties

2 Reacties op “Kok mag geen eten uitdelen aan daklozen

  1. Hoe kunnen ze een multi miljonair op een functie zetten van sociale zaken, die er geen weet van heeft hoe mensen in armoede leven. Hoe de maatschappij er werkelijk uit ziet. Voor het oog van de camera is hij zogenaamd begaan, maar ondertussen breekt hij alles af. een echte vvd’er dus. Bah. En als ik gratis eten wil uitdelen, welke wet of rechter verbied dat?

    • Maar voordat je gelijk krijgt van de rechter ben je wel maanden verder en (gemakkelijk) duizenden euro’s lichter.

      Weinigen zullen een dergelijke investering kunnen of willen doen om eten te mogen uitdelen aan daklozen. De Gemeente Breda weet dat natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s