Kannibalen, het homohuwelijk en weer een nieuwe Bush

Dit stuk verscheen eerder als bijdrage aan de rubriek ‘Elders in de wereld’ op Sargasso.nl.

Deze keer een discussie over de grens tussen feit en fictie, een gevalletje ‘I only care if it affects me,’ en het zoveelste lid van de Bush-clan die de politiek in gaat.

Vorige week werd voormalig politieagent Gilberto Valle uit New York schuldig bevonden aan het maken van concrete plannen om verschillende vrouwen te ontvoeren en hen vervolgens – al dan niet levend – op te eten.

Valle zocht in een justitiële database naar potentiële (echt bestaande!) slachtoffers en op internet naar de werking van chloroform en recepten voor mensenvlees. De catch? Hoewel hij zijn voornemens uitgebreid online besprak, deed hij vooralsnog geen enkele moeite om daadwerkelijk met zijn anonieme medesamenzweerders in contact te treden. Ook benaderde hij zijn potentiële slachtoffers niet.

Zodoende blijft de vraag bestaan: is Valle een levensgevaarlijke lustmoordenaar die net op tijd is opgepakt of is hij, zoals zijn verdediging claimt, iemand die er weliswaar duistere seksuele fantasieën op nahoudt, maar geen daadwerkelijke misdadiger?

Daarnaast roept deze zaak de vraag op hoe ver fantasie en rollenspel mogen gaan voordat er sprake is van feitelijk crimineel gedrag. In dit aardige artikel worden deze vragen voorgelegd aan verschillende experts, onder meer op de gebieden van seksuele stoornissen en burgerlijke vrijheden.

Heel ander nieuws was de bekendmaking van Republikein Bob Portman dat hij zijn opvattingen over trouwende gays heeft ‘bijgesteld’. Hiermee werd hij de eerste Republikeinse senator die zich openlijk uitsprak voor het homohuwelijk. De reden? Zijn eigen zoon kwam uit de kast. In Portmans woorden:

At the time, my position on marriage for same-sex couples was rooted in my faith tradition that marriage is a sacred bond between a man and a woman. Knowing that my son is gay prompted me to consider the issue from another perspective: that of a dad who wants all three of his kids to lead happy, meaningful lives with the people they love, a blessing Jane and I have shared for 26 years.

Dat zijn oorspronkelijke standpunt andermans kinderen het nodige geluk ontzegde deerde hem blijkbaar weinig. Maar als het jezelf aangaat, wordt alles opeens anders… Ofwel: de Republikeinse Partij in een notendop.

Tenslotte: we hebben weer een nieuwe Bush! George Prescott Bush – kleinzoon van voormalig president H.W. Bush, neef van voormalig president G.W. Bush en zoon van voormalig gouverneur Jeb Bush – stelt zich in de staat Texas verkiesbaar als land commissioner. Hoewel een weinig zichtbare functie, dient dit ambt vaak als opstapje naar prominentere posities. Land commissioners hebben zeggenschap over de exploitatie van state lands en de grondstofwinning. Een prima plek dus om de nodige contacten op te doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s