Ziekenhuis wil medisch specialisten laten werken met behoud van uitkering

Aldus de Volkskrant:

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam wil jonge werkloze medisch specialisten met behoud van uitkering aan het werk zetten.

En uiteraard allemaal om de werkloze specialist voor te bereiden op de arbeidsmarkt:

Het AMC en het Rijnland Ziekenhuis zien geen kwaad in de aanwezigheid van onbetaalde krachten. ‘Wij helpen een jonge werkloze orthopeed juist met haar cv door haar twee dagen per week de gelegenheid te geven met onze dokters mee te lopen’, zegt een woordvoerder van het Rijnland. Het AMC benadrukt dat het stage-achtige constructies betreft, bedoeld om werkloze specialisten ‘de gelegenheid te geven hun kennis en kunde op peil te houden’.

Hoewel?

Maar de ziekenhuizen die deze constructies toepassen, worden daar zelf niet slechter van. Zorgverzekeraars betalen in de regel wel de volledige vergoeding voor het werk dat de jonge specialisten verrichten. Deze inkomsten vloeien in de kas van de maatschap of het ziekenhuis.

Ergens vind ik dit niet eens zo’n heel slechte ontwikkeling. Zolang straatvegers en thuishulpen met behoud van uitkering hun oude beroep moeten uitoefenen, kraait er nauwelijks een haan naar. Maar misschien komt dat toch net iets anders te liggen als ook ‘ons soort mensen’ onbetaald aan het werk moet.

Een mens mag hopen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s